TikTok Vergi Cezası

TİKTOK FENOMENLERİNE VERGİ CEZALARI GELMEYE BAŞLADI

Tiktok geliri elde eden kişilere vergi incelemesi için yazılar gelmeye başladı. Maliye Bakanlığı ,Web üzerinden gelir elde eden kişilere dönük vergi incelemelerini Youtube’den sonra Tiktok için de başlattı. 2020 yılı ve sonrası için gelen bu inceleme yazıları gelen Tiktok Fenomenleri ne yapmalı?

Maliyeden TikTok Geliri için İnceleme Yazısı Gelen Kişilere Ne Yapmalı?

Tiktok uygulaması fenomenlere ödemeleri Çin bankası üzerinden yapmaktadır. Maliye bakanlığının bu Çin banka hesabının Türkiye’ye para girişlerini incelemesi çok kolay şekilde yapılıyor.  Maliye ilk gönderdiği yazıda  inceleme yapılan yıllar için yasal defter ve belgeleri istemektedir. Resmi defter ve belge ise vergi açılışı yapmış olan kişilerde olabilir.  

Tiktok Vergi İnceleme yazısı geldiğinde bazı önemli konulara dikkat edilmelidir.

Yazı geldikten sonra 15 gün içerisinde yazıya cevap verilmeli, ilgili inceleme uzmanı ile iletişim kurulmalıdır. Gelen tebligata cevap verilmemesi durumunda , Vergi Dairesinin hiçbir indirim yapmadan vergi cezası kesme hakkı doğmaktadır.

Tiktok gelirlerinin işleyişini bilen bir Mali Müşavir ile çalışılmalıdır.

Tiktok Vergi İnceleme Süreci Nasıl Yapılır?

İnceleme başladığında , Maliye bakanlığının inceleme uzmanı memuru dosyanızı hazırlamış olur. Hesabınıza Tiktok tarafından gelen paranın dökümü memur tarafından dosyaya konulur. Eğer Tiktok fenomeni inceleme yapılan yıllar için vergi mükellefi olmamış ise Hesaba yatan havale tutarı üzerinden vergi cezasının ne kadar olacağı hesaplanacaktır.

Tiktok Vergi Cezası Ne Kadar ?

Tiktok vergi cezasının ne kadar olduğunun hesaplanması için inceleme yapılan yıllarda ne kadar gelir elde edildiğinin bilinmesi gerekir. Bu yıllara ilişkin giderler var ise bunlar gelirlerden indirilebilir. Bu durumda kesinlikle vergi incelemesi bir mali müşavir tarafından yürütülmelidir.

Tiktok Vergi İnceleme Yazısı Gelen Fenomenlere Verdiğimiz Hizmetler;

Vergi cezası almamanız için Denetim Uzmanı ile görüşmek.

Cezadan alınabilecek indirimler için araştırma yapmak.

Tiktok hesabının vergi mevzuatı açısından incelemesini yapmak.

Denetim Memuru ile belirlenen günde İncelemeye katılmak.

Yasal indirimler için başvuru ve uzlaşma .

Dava açılması gerekirse dava süreci için uzman hukukçu ile ortak çalışma yapmak.

Tiktok fenomeni için şirket kuruluşu.