TikTok Gelirlerinin Vergilendirilmesi

Tiktok uygulamasından gelir elde edenler Türkiye’ de vergi ödemek zorundadır.  Vergilendirme işleminde birkaç önemli husus vardır.

Yılda 880.000 TL’den az geliri olanlar Sosyal Medya İstisna Yasası Kapsamında Cironun %15’ini ödeyerek vergi konusunu çözebilirler.

Yılda 880.000 TL ve üzeri gelirleri olanlar ise bu Tiktok Gelirleri için bir mali müşavir ile çalışmalıdır.

TİKTOK FENOMEN VERGİ CEZASI

Geçmiş yıllarda Youtube gelirleri elde eden kişiler bu gelirleri için vergi ödemediler. Daha sonra Vergi cezaları ile karşı karşıya kaldılar. Bu durumun aynısı Tiktok’tan para kazanan kişiler için yaşanıyor. Birçok Tiktok fenomenine 2020-2021 yılı kazançları için vergi incelemesi yazısı geldi. Bu incelemeler için TikTok Vergi Cezası makalemizi okuyabilirsiniz.

TİKTOK FENOMENLERİ VERGİ AÇILIŞI

Yılda 880.000 TL geliri aşmayanlar vergi dairesinden alınacak bir “Sosyal Medya İçerik üreticiliği İstisna yazısı” ile banka hesabı açacaklar. Bu banka hesabına gelen her paradan %15 vergi kesintisi yapılacak. Eğer yıl içerisinde Tiktok gelirleri 880.000 TL’yi aşar ise aşan kısmı için yıllık beyanname vermek gerekir. 880.000 TL’yi aştığında Mali müşavirlik hizmeti alınmalıdır.

Yılda 880.000 TL’yi aşan gelirler için ise Şahıs Şirketi veya Limited Şirket kurmak gereklidir.

Kurulacak şirketin türünü belirlemek için Tiktok gelirlerinin analizi yapılmalıdır. Hesabın içeriği, izleyici kitlesinin hangi ülkelerden olduğu, buna benzer detaylar ile Tiktok fenomenin hesabı ve içerikler incelenmelidir.

Tik-Tok Geliri Elde Eden ve  Yılda 880.000 TL’yi aşan Fenomenlere verdiğimiz Muhasebe Hizmetleri:

Tiktok hesap analizi.

Tiktok Şirket kuruluşu.

Yasal Beyannamelerin verilmesi.

E fatura portal kurulumu.

Gelir ve Giderlerin muhasebeleştirilmesi.