Tiktok Yayıncılarının Vergilendirilmesi 2024

Tiktok yayıncılarının vergi ödevleri  2 aşamalıdır. Her yıl maliye bakanlığı Gelir Vergisi dilimlerini açıkları, bu tutar 2023 yılıda 1.900.000,00 TL dir. 2024 yılında 3.000.000 TL civarı olması beklenmektedir.

1 takvim yılı içerinde Gelir Vergisi 4. Dilimdeki tutardan az kazananlar ve bu tutardan fazla kazanan Tiktokerlar açısından farklılık göstermektedir.

Gelir vergisi 4. Dilimden daha az kazananlar , Bankadan açacakları sosyal medya istisna hesabı ile %15 vergi ödeyecekler. Böylece vergi ödeme görevi tamamlanmış olur.

Gelir vergisi 4. Dilimden fazla kazananlar ise sonraki yılın mart ayında yıllık beyanname vererek fazladan vergilendirilirler. Bu durumdaki kişiler daha fazla vergi ödeyecekler. Hem beyanname verilmesi hem de istisnayı aşan kısmı için Limited şirket kurulması için Mali Müşavirlik hizmeti almalıdırlar.

TİKTOK VERGİ CEZALARI

Tiktok yayıncıları, 2019-2020-2022-2022-2023 yılları içinde hesaplarına havale ile para alıp , hiç vergi beyanı yapmamışlarsa vergi incelemelerine alınırlar. Her durum kendine özgü rakamlar ve kazançlar olduğu için söz konusu cezanın ne kadar olacağı değişkenlik göstermektedir.

Maliye bakanlığı ,İzaha davet ve Vergi incelemesi  gibi iki süreç yürütmektedir. Gecikme zammı, vergi cezası, verginin aslı gibi çeşitli yaptırımlar uygulanır. Vergi inceleme süreçlerine uzman mali müşavirler ile katılmalısınız.

Tiktok vergi danışmanlığı için

İ[email protected]