Psikiyatri Vergi Açılışı

Psikiyatristler şahıs şirketi veya Limited şirket kurarak ticari faaliyetlerini yürütmelidirler.

Psikiyatri Serbest Meslek Kategorisi

Serbest meslek, bir gelir türü olarak vergi kanunlarında yer almaktadır . Psikiyatristler fatura yerine serbest meslek makbuzu düzenlemeleridir.  Serbest meslek makbuzu dijital- e serbest meslek makbuzu olarak kesilmelidir.

Psikiyatri Kdv Oranı Ne Kadar?

Psikiyatrisler için Sağlık bakanlığından ruhsat alabilmeleri halinde Kdv oranı %10 olarak hesaplanacaktır. Sağlık bakanlığının ruhsatlandırmadığı Psikiyatri faaliyetleri danışmanlık kapsamında olduğundan Kdv %20 olarak hesaplanacaktır. Pskiyatri klinik, muayane ruhsatı alabilmek ve detaylı bilgi için Sağlık Bakanlığına başvurunuz.

Pskiyatri Şirket Kuruluşu İçin Neler Gerekmektedir?

Her şirket bir adreste olmak zorundadır. Psikolog şirket açılışı için bir adres gereklidir. Kiralanan ofis ise kira kontratı gereklidir.

Psikiyatrist Şirketi Ne Kadar Zamanda Kurulur?

Bir günde Psikiyatri şirketi uzman ekibimiz tarafından açılmaktadır. Vergi levhası çıkarılmaktadır. Serbest meslek makbuzu kesebilmek için E imza edinmeniz gerekmektedir.

Psikoterapist Şirketi Ne kadar Vergi Öder?

Alım ve giderler yaparken ödediğimiz Kdv’ler hesaplanır ve Satış Kdv’lerinden düşülür. Her ay kdv beyannamesi ile mali müşavir aracılığı ile beyan edilir.

Gelir vergisi: %15’ten başlamaktadır. Gelirlerden giderler düşülür ve net kâr hesaplanır. Vergi net kâr üzerinden hesap edilir.

Psikiyatri şirket açılışı ve danışmanlık için iletişime geçebilirsiniz.