Sosyal Medya Fenomen Vergisi

İnstagram Fenomeni  Vergi Açılış İşlemleri Nelerdir?

İnstragram ve sosyal medya fenomenleri reklam yayınlayarak, link paylaşımı, ürün tanıtımı, marka tanıtımı yaparak gelir elde ederler. Bu elde ettikleri gelirler için fatura kesmeli ve vergi mükellefi olmalıdırlar.

İnstagram Sosyal Medya Fenomenleri Vergi İşlemleri

Sosyal medya fenomenleri önce hangi şirket tipinin kendileri için uygun olduğuna karar vermelidirler. Şirket tipini belirlemek ve vergi avantajlarından yararlanmak için kişiye özel bir çalışma yapılmalıdır. Şirket tipini belirlemek için uzman Mali Müşavirlerimizle iletişime geçebilirsiniz. Şirket tipini belirlerken elde edilen hasılat tutarı önemlidir. Düşük gelirler için Şahıs İşletmesi yeterlidir. Ancak yılda 100.000 TL  ve üzeri kârlılık oranında Limited veya Anonim Şirket kurmak seçeneği değerlendirilebilir. Fenomen Şahıs İşletmesi kestiği faturalarda %15 stopaj uygulaması var. Ancak bu uygulama Şirketler için yok.  Her iki şirket türü için 3/10 Kdv tevkifatı uygulanır. Şirket tipi belirlendikten sonra Şahıs işletmesi için bir iş günü, Limited ve Anonim Şirket için 4 iş günü içerisinde Türkiye’nin her yerinde şirketiniz uzman ekibimiz tarafından kurulmaktadır.

Sosyal Medya Fenomenlerinin Ödeyeceği Vergiler Nelerdir?

Ülkemizde birkaç vergi türü bulunmaktadır.

Gelir – Kurumlar Vergisi :  Satışlardan giderler düşüldükten sonra net kâr ortaya çıkar. Net kâr üzerinden alınan vergidir. Şahıs işletmeleri %15-%40 oranında, Gelir Vergisi, Şirketler ise %23 Kurumlar Vergisi ödemektedir.

Geçici Vergi :  Yıl içerisinde oluşan kârdan 3’er aylık periyotlarda ödenen Gelir veya Kurumlar vergisidir. Yıllık ödenecek Gelir- Kurumlar vergisi için yıl içerisinde ödenen peşin vergi denilebilir.

KDV: Satışların içerinde bulunan Kdv’den, Alımların içerindeki Kdv her ay hesaplanır. Satış Kdv’si yüksek ise Kdv ödemesi, Alımların içindeki Kdv yüksek ise Kdv devri oluşur.

Stopaj:  Kira, Sgk’lı işçi çalıştırma, Avukat, Mali Müşavir, Doktor hizmet alımlarında hesaplanan tutardır.

Damga Vergileri:  Beyannameleri verirken çıkan damga vergisidir.  Aylık 170 TL civarı denilebilir.

Sosyal Medya Fenomenleri Muhasebe işlemlerinde uzman kadromuz ile çalışmak için lütfen iletişime geçiniz.